Har nydt jordskokkesuppe et par gange på fine restauranter - nu skulle jeg selv prøve.

Og skal afsløre med det samme - den var FABELAGTIG. Både fordi det var den - men også fordi den var hjemmelavet!

 

Ingredienser:
750 gram jordskokker
4-5 gulerødder
2 rødløg
½ liter fond - jeg opløste en "tablet" i kogende vand
1 tsk. peber
1 tsk. salt
Et par gode sprøjt Becel (jeg brugte flydende)
1,5 dl mælk
1 dl fløde (fordi jeg havde en rest)

Fremgangsmåde:
Jordskokkerne rensede jeg med en børste under vand og skar dem i skiver.
Gulerødderne var skrællede - og blev skåret i skiver.
Som overraskelse, så blev løget bare skåret i mindre stykker.

Smørret fik lov til at boble lidt i en stor suppegryde. Så kom grøntsagerne i og blev svitset et par minutter (godt og vel).

Peber, salt og fonden blev hældt i, rørt lidt rundt og låg på de næste 20 minutter.

En af højdepunkterne, ved selv at lave sådan en suppe, er at nu skulle stavblenderen i sving. Så en ordentlig tur rundt i gryden så det blev helt smadret.

Turen er nu kommet til mælken og fløden (fordi jeg havde en lille rest). Blendede lidt efterfølgende, bare for at blandet det.

Varmede det lidt op. Ikke op at koge, bare lige tæt på.

Voila - så er suppen klar.

Den smager godt i sig selv. Men den blev nu serveret med kødboller i og en lille skål med crispy bacon - det gjorde den i hvert fald ikke ringere!

Velbekomme :-)